EEN GOEDE BASIS IN HET BUITENLAND


Onderwijs advies

Als er een verhuizing van het gezin op handen is, staat de vraag ‘hoe het best om te gaan met het onderwijs van de kinderen’  bij de meeste expats hoog op de agenda.
‘Is een internationale school het antwoord of zou een lokale school de meest waardevolle ervaring opleveren?‘

Advies en begeleiding voor vertrek

De school die voor het ene kind een uitstekende keuze is, is voor het andere kind een slechte zet, maar hoe moet je dat als ouder nu beoordelen? Na een bezoek aan de school kun je natuurlijk iets zeggen over de sfeer, de manier waarop je bent ontvangen en de toelatingseisen die gesteld worden, maar wat zijn nu de onderwijskundige consequenties op korte en lange termijn?

Als onderwijsadviseur ben ik erin gespecialiseerd om dit samen met de ouders te bekijken.

De huidige onderwijssituatie van je kind wordt afgezet tegen de mogelijkheden ter plaatse. Ook worden (mogelijke) toekomstplannen daarin meegenomen. Zo ontstaat het advies waarin het kind en zijn of haar capaciteiten en vaardigheden centraal staan.

Op elk moment in het traject van een buitenlandse uitzending is het onderwijsadvies in te zetten. Vóór vertrek adviseren we in de schoolkeuze op de plaats van bestemming, maar we kunnen tussentijdse onderwijsvragen beantwoorden en natuurlijk ondersteunen bij cross posting of terugkeer.

Alle adviezen zullen verlopen met een persoonlijk contact, waarin er met het gezin wordt gesproken. Mijn ervaring, opgebouwde kennis en data zullen hierbij goed van pas komen.Wereldwijd onderwijs advies en ondersteuning voor alle expats!Taallessen voor kinderen (en volwassenen)

AdvEDU kan taallessen regelen voor kinderen (en volwassenen) in de meest gangbare talen zoals Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, maar ook in het Chinees, Russisch, Pools, Noors, Zweeds, etc. Deze lessen zorgen ervoor dat straks de eerste échte kennismaking een stuk makkelijker verloopt. Dat geeft zelfvertrouwen in een periode waarin vrijwel alles nieuw is. Voor een kind is niets zo belangrijk als snel aansluiting vinden bij andere kinderen. Dit lukt het beste als een kind de taal beheerst.

Dankzij een netwerk van gekwalificeerde docenten – waaronder veel ‘native speakers’ – staat ADVEDU garant voor een kundige uitvoering. De cursussen vinden plaats op school, online of bij u thuis.


Advies en begeleiding tijdens verblijf in buitenland

Tijdens uw verblijf in het buitenland kan de behoefte ontstaan om met ons te overleggen. Dit kan betrekking hebben op de prestaties van uw kind(eren), maar ook op eventuele terugkeer of een cross posting. Door ons jaarlijkse persoonlijke contact met de families, kunnen we hierin snel schakelen. Zodat u er– ook al in deze fase – zeker van kunt zijn dat uw kind straks weer probleemloos in het onderwijssysteem van uw thuisland instroomt. Dat mag tijdens uw verblijf in het buitenland geen onzekerheid veroorzaken.

Ook als u verhuist naar een ander buitenland kunnen we u bijstaan. We hebben contact met de scholen, gaan na of de verschillende onderwijssystemen goed op elkaar aansluiten en bespreken met u alle ins en outs die betrekking hebben op de juiste schoolkeuze.


Advies en begeleiding bij terugkeer

Bij terugkeer kunnen we u informeren over de onderwijsmogelijkheden voor uw kinderen. Te denken valt aan informatie over de meest passende onderwijsvorm en informatie over de onderwijskwaliteit van scholen in de regio van terugkeer. Daarnaast kan AdvEDU u adviseren in welke klas of groep uw zoon of dochter het beste kan instromen. Dit geldt voor Nederland, maar ook voor andere landen wereldwijd.

Bij terugkeer kort voor de wisseling van basis naar voortgezet onderwijs wordt aangeraden de kinderen te testen op hun niveau en intelligentie. Dit kan door het afnemen van een didactisch onderzoek in combinatie met een intelligentie onderzoek.
E-mailen
Bellen
Info